in

Google – Benzer Bazı Girişler Çıkarıldı Sorunu Nedir Ve Nasıl Çözülür?

Google’ın, üst sıralarda yer alma potansiyeline sahip olmalarına rağmen tüm sayfalarınızı arama sonuçlarında göstermediğini biliyor muydunuz? Evet bu doğru! Sayfanız üst sıralarda yer almaya uygun, ancak aramalarda görüntülenmiyor.

Bu soruna atlanmış sonuçlar (benzer girişler) denir ve çıldıracak bir şey olmasalar da bazen acı verici ya da sinir bozucu olabilirler. Web siteniz Google’ın çıkarılmış sonuçlarında listeleniyorsa, neredeyse hiç kimse onu göremeyecektir. Neyse ki bu sorunu düzeltebilmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Ancak, sorunu teşhis edip düzeltmeden önce, atlanan sonuçların ne olduğunu ve neden var olduklarını anlamamız gerekir.

Benzer Giriş Uyarısı İle Aramadan Çıkarılan Sonuçlar Nelerdir?

Atlanan sonuçlar, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için Google’ın arama sayfalarından hariç tutulan arama sonuçlarıdır. Bu sonuçlar genellikle, halihazırda görüntülenmiş olan başka bir sonuçtaki bilgilere çok benzeyen bilgiler görüntüler. Ayrıca, sistemi kötüye kullanmaya ve aynı anahtar kelimede birden çok sayfa sıralamaya çalışan kişilere karşı bir savunma mekanizması olarak da sınıflandırılabilirler. Atlanan sonuçları görmek için Google’ın son sayfasına kadar tıklamanız gerekir (söz konusu sorgu için). Google size aramadan çıkarılmış sonuçlar mesajını verecektir.

Aramayı, çıkarılan sonuçlarla tekrarlamaya karar verirseniz, Google ilk sonuç sayfasını tekrar görüntüler, ancak bu sefer fazladan bazı web siteleri/sayfalar, arama sonuçlarına dahil edilecektir.

Sonuçların atlanabileceği iki yaygın senaryo vardır:

Halihazırda Sıralanan Alan Adları İçin Çıkarılan Sonuçlar

Bunlar, daha az endişe duyacağınız türden aramadan çıkarılmış sonuçlardır. Aynı konuyu ele alan birden fazla sayfanız olduğunda ortaya çıkar. Diyelim ki bir ürünün aynı isim altındaki yeni modeli hakkında 3 forum sayfanız var. Hepsi hemen hemen aynı konuyu kapsar, ancak 3 farklı kullanıcı tarafından gönderilmiştir. Google, temel olarak hangi sayfanın en iyi olduğunu seçecek, onu gösterecek ve gerisini atlayacaktır.

Bununla birlikte, aynı anahtar kelimeler için rekabet eden binlerce sayfanız olduğunda sorun biraz daha ciddi hale gelir. Aynı anahtar kelime için rekabet eden sayfaların sayısı artmaya başlarsa, Google neyin gösterileceğine karar vermekte zorlanabilir. Bir arama motorunun işini kolaylaştırırsanız, bunun size sıralamalarla karşılığını vereceği bilinen bir gerçektir, bu nedenle alakasız sayfaların sayısını azaltmak her zaman iyi bir fikirdir.

Alan Adları İçin Çıkarılan Sonuçlar

Bir web sitesi veya sayfa oluşturursunuz, yalnızca web siteniz atlanan sonuçlarda görünür.

İçeriğiniz zaten sıralamada olan farklı site ya da sayfalara çok benziyor ve masaya yeni bir şey getirmiyor olabilir.

“Ama içerik çok benzese de, bu neden benim başıma geliyor? Neden diğer web siteleri atlanan sonuçlarda gösterilmiyor ve benimki gerçek sonuçlarda gösterilmiyor?”

Bunun muhtemelen alan adı yaşıyla bir ilgisi var. Öncü olmak her zaman zor olmuştur, ancak başardığınızda büyük zaman kazanırsınız. Gerçek şu ki, aramadan çıkarılan sonuçlardan kurtulmak için çok daha fazla değer sağlamanız gerekecek. Bir web sitesini öylece ortaya koyamazsınız ve Google’ın onu en üst sıralarda yer almasını bekleyemezsiniz.

Bunun için çalışmanız gerekir. SEO’nun özü budur. Gerçekten hızlı bir şekilde zirveye çıkmak istiyorsanız, reklam vermeniz gerekecek. İçeriği kopyalıyorsanız, başka numaralar denemeye zahmet bile etmeyin. Çünkü hiçbir işe yaramayacak.

Google Arama Sonuçlarını Neden Atlıyor?

Her şey, birçok kullanıcının aynı alan adlarından çok sayıda sonuç döndüren Google sayfalarından şikayet etmesiyle başladı ve arama deneyimini oldukça kötü bir hale getirdi.Kullanıcılar aynı alan adından çok fazla sonuç görmek istemediler ve Google’ın bu konuda bir şeyler yapması gerekiyordu.

Herhangi bir sınır olmasa bile, Google’ın birisi bir şey arattığında aynı domaini tekrar tekrar göstermemek için çaba sarf ettiği açık.

Google’da yapılan her aramada bazı sonuçların çıkma olasılığı oldukça yüksektir. Belli bir konuyu hedefleyen milyonlarca sayfa olduğu için, Google’ın hepsini göstermesi imkansız. Çoğu kullanıcı Google’ın ikinci sayfasını bile geçmediği için zaten faydasız olurdu.

Sonuçlarınızın atlanmasına yol açabilecek birçok faktör vardır, ancak genel fikir, sonucunuzun, sorguyla alakalı olmasına rağmen, halihazırda başka bir sıralama sonucu tarafından kapsanmasıdır.

Google’ın bu konudaki resmi açıklaması net ve düzeltilmesi gerçekten basitmiş gibi görünüyor: sadece başlığı ve meta açıklamayı değiştirin ve işiniz bitti!

Neredeyse tüm çıkarılan sonuçların, yinelenen içerikle bir ilgisi vardır. Diğer tüm SEO faktörleri (sayfa hızı ve geri bağlantılar gibi) bir rol oynayabilir, ancak içerik gerçekten orada olmayı hak ediyorsa, yüklenmesi 2-3 saniye daha uzun sürse bile Google bunu gösterecektir.

Çıkarılan Sonuçların Aramada Yeniden Görünmesini Sağlamanın Doğru Yolu

Sayfanızın dizine eklenip eklenmediğini kontrol ederek bunun bir dizin oluşturma sorunu olmadığından emin olun. Dizine ekleme işlemlerini Google Search Console üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

1. Web Sitenizin Mimarisini Kontrol Edin

Sitenizin mimarisi yinelenen içerik sorunlarına yol açabilir ve bu da sonunda Google’ı web sitenizden arama sonuçlarını çıkarmaya zorlar. Bunun olmasını önlemek, daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olabilir, çünkü Google bu sorunları çözmenizi takdir edecektir.

2. İçeriğinizi ve Sayfa İçi SEO’nuzu Geliştirin

Aynı konu üzerine yeni içerik yazmak yerine, eski içeriği yeni bilgilerle geliştirmeyi düşünün. Bu, sıralama potansiyelini en üst düzeye çıkaracak ve yinelenen içerik sorunları yaşama olasılığını azaltacaktır.

İçerikle ilgili olarak gerçekten yeni bir şey bulamıyorsanız, daha iyi site gezinme, tasarım ve yükleme hızıyla kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanın. Öyle düşünmeyebilirsiniz, ancak bir tema Sayfa İçi SEO’nuzu büyük ölçüde etkileyebilir. Tüm teknik sorunları düzelttiğinizden emin olun ve rakiplerinizin web sitelerinde kapatabileceğiniz her türlü boşluğu belirlemeye çalışın.

3. 301 yönlendirmeleri veya rel=”canonical” meta etiketleri

Web sitesine fazla değer katmayan çok sayıda sayfanız varsa ve artık bunlara ihtiyacınız yoksa, bunları en alakalı yerlere 301 yapabilirsiniz.

İyi bir örnek, çok sayıda gönderi içeren çok büyük bir web sitesi olacaktır. Bir yerde, bazı konuların tekrar tekrar gündeme gelmesi kaçınılmazdır. Aynı konuda çok fazla makale olduğunda, Google, web sitenizdeki hangi makalenin gösterileceği konusunda kafası karışabilir ve bunun yerine bu makaleleri arama sonuçlarından çıkarmayı seçebilir. Açıkçası bazı makaleleri silebilirsiniz, ancak bu makalelerin aslında sosyal paylaşımları ve hatta web sitenize işaret eden geri bağlantıları vardır.

Ayrıca, web sitesinin gezinme, kenar çubuğu, altbilgi veya içeriğinden erişilebilir olmasını istediğiniz ancak bunları sıralamak istemeyeceğiniz sayfalarınız olabilir. Bu sayfalar birbirine çok benzer, ancak bir şekilde farklıdır. Web sitesinde gezindiklerinde kullanıcılarınız için hala alakalıdırlar, ancak onların Google’da sıralanmasını istemezsiniz. Google’a arama sonuçlarında hangi sürümün gösterileceğini söylemek için rel=”canonical” meta etiketini kullanabilirsiniz. Standart etiketi kullanmak, arama sonuçlarında iki sayfayı tek bir sayfada birleştirmek gibidir.

4. Çoklu Konumlar/Diller

Bu hala yinelenen bir içerik sorunu olmasına rağmen, çözümü oldukça farklıdır. Aslında birden çok dille ilgisi yoktur (çünkü gerçekleşmesi için tek bir dil gerektirir), ancak hreflang meta etiketiyle ilgisi vardır.

Bir ürününüz olduğunu ve farklı bölgelerde sattığınızı varsayalım. Tüm bu bölgeler İngilizce konuşulan bölgelerdir, ancak ürün sayfaları biraz farklıdır, bu nedenle benzer içeriğe sahip birden fazla sayfanız vardır:

domain.com/region1

domain.com/region2

domain.com/region3

vb.

Bu sayfaların başlıklarındaki tek fark bölge olacaktır. Çıkarılan sonuçlara girmelerini engellemek için hreflang meta etiketini doğru şekilde eklediğinizden emin olun . hreflang meta etiketi, Google’a hangi sayfanın hangi bölgede gösterileceğini söyleyecektir. Bu şekilde, Google, her şeyi kendi başına çözmek zorunda kalmak yerine, her bir sürümü tam olarak nerede göstereceğini bilecektir.

hreflang şöyle görünecektir:

<link rel=”alternate” hreflang=”en-us” href=”http://domain.com/region1” />

<link rel=”alternate” hreflang=”en-gb” href=”http://domain.com/region2” />

<link rel=”alternate” hreflang=”en-au” href=”http://domain.com/region3” />

Sonuç

Çıkarılan sonuçlar her zaman korkulacak bir şey değildir, ancak web sitenizde büyüyen bir soruna işaret edebilirler. İçeriğinizin kalitesini artırarak ve aynı konu hakkında tekrar tekrar yazmadığınızdan emin olarak en kısa sürede bununla ilgilenmelisiniz. Daha vasat içerik oluşturmak yerine eski içeriği geliştirmek her zaman daha iyi bir fikirdir.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar (2)

Cevap Bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İnsanları Etkileyebilecek Yeni Tip Koronavirüs Rus Yarasalarında Bulundu